Sådan skriver du den perfekt festsang

kvinde der kigger sig i spejlet

Når vi tager til konfirmation, bryllupper og andre store runde fødselsdage, har vi i Danmark en stor tradition for, at vi skal lave festsange, taler m.m. Og det værste er simpelthen, hvis man skal sidde og kæmpe sig igennem 13 lange og helt vildt dårlige vers, hvor nærmest ingen af dem rimer og det hele er købesange. Men hvis en festsang til gengæld er godt skrevet, så kan den være med til at starte hele festen! Derfor får du herunder nogle gode råd til, hvordan du kan skrive en god, festlig og helt perfekt festsang og ikke mindst, hvor og hvordan du kan få printet dine festsange ud til lige så billige penge, som på din egen hjemmeprinter – bare uden bøvlet med at gøre det selv.

Tjekliste – dét en hver god festsang skal indeholde

Man har ofte meget på hjertet, når man skriver en festsang til en person, som har en helt særlig plads i ens hjerte. Men selvom man har meget på hjerte, er det meget vigtigt, at man sørger for at holde sin festsang KORT. Sangen kan være god, men folk vil nemt miste fokus og blive trætte og stille og roligt vil folk falde fra og lade være med at synge. Derfor skal festsangen ikke være længere end maks 4 minutter. Du skal derfor huske, at du skal vælge en melodi, som er passende til en festsang på den længde. Ellers kan folk også sidde og blive dybt forvirret over, hvad det er der sker, mens I synger. Hvis du har problemer med opsætningen af selve sangen og hele udseendet på den, kan du få hjælp her.

 

Derfor er der en helt simpel tjekliste, som du kan gå igennem. Den får du her:

  1. Hold den kort
  2. Vælg en melodi (i en kælder sort som kul, der bor en bager, jeg ved en lærkerede osv.)
  3. Korrekturlæsning og prøvesang af andre
  4. Få den sat flot op
  5. Print og del ud

 

Print og del ud

I tjeklisten ovenover var det nederste punkt: ”print og del ud”. Når du har skrevet din festsang færdig, skal du nemlig printe dem ud, så du kan dele den ud til selve festen. Her kan du nemt bruge trykkeriet BR Offset i Odense, som er vildt dygtige og ikke mindst hurtigere. De kan også nemt hjælpe dig med opsætningen, få sat billeder ind i sangen og sørger for, at du får din festsang til tiden. De kan printe og gøre din festsang klar på ingen tid! Derfra kan du så selv vælge om du vil komme ind og hente in festsang hos dem i deres butik eller de skal sende din festsang til dig.