Hvilken hunderace skal du vælge?

At anskaffe sig et nyt familiemedlem er ikke nemt. Det er vigtigt, at man har tænkt det hele godt og grundigt igennem inden man tager springet – men når nu alle disse overvejelser er gennemgået og konklusionen er, at du gerne vil anskaffe dig en hund – hvilken hund skal du så vælge?

 

Svaret er, at det afhænger af dine behov. Det er faktiskt rigtig vigtigt, at man søger for, at researche de forskellige hunderacer inden man begiver sig ud for, at købe en hund. Det er desværre lidt nemt, at falde over hundens søde ydre – for det er ikke altid, at hundens personlighed matcher den nye ejers personlighed. Dette kan skabe gnidninger i forholdet mellem hund og ejer.

 

Hvis du har lyst til, at læse mere om diverse hunderacer, så kan du finde mere information på https://hunderacer.dk

 

Hvad skal du kigge efter?

Alle hunderacer har deres egne træk. Derudover har hver enkelt hunderace deres egen personlighed – nøjagtigt som vi mennesker har det. Det betyder i praksis, at alle schæferhunde eller border collies ikke har den samme personlighed. Selvom det kan lyde som sund fornuft, så er der desværre mange der fejlagtigt tror, at alle hunde fra den samme race har den samme personlighed.

 

Det du skal kigge efter er hundens motionsbehov. Hvor meget motion har den pågældende hunderace behov for? Nogle hunderacer har behov for både 2 og 3 timers motion om dagen. Mindre aktive hunderacer har kun brug for dens daglige gåture. Der er meget stor forskel på den mængde motion som hver enkelt race har behov for.

 

Det er vigtigt, at dit motionsbehov matcher hundens. Hvis hunden har brug for 2 timers motion om dagen + diverse lege og du kun stimulerer den med 30 minutter om dagen, så kan det resultere i destruktiv adfærd.

 

Du skal kigge efter størrelsen. Hvilken størrelse passer til dig. Bor du i lejlighed? Bor du i hus? Har du brug for en hund der kan ligge i dit skød eller har du brug for en hund der kan passe på dig og fylder halvdelen af sengen?

 

Pelspleje. Hvor meget tid har du hver uge til pelspleje? Nogle hunde har brug for daglige børstninger hvorimod andre stort set aldrig skal børstes.

 

Adfærd. De forskellige hunderacer har som bekendt forskellige adfærdsmønstre – og disse bør man læse op på, på forhånd. Der er nogle hunderacer som generelt er tilbageholdende når der kommer besøg, hvor andre hunderacer nærmest ikke kan få nok af den besøgende.

 

Børn og andre kæledyr. Hvis du har børn og/eller andre kæledyr, så bør du finde ud af hvilke hunderacer der kan passe ind i netop din familie.

 

Hvis man gør sin research ordentligt så vil man få verdens bedste kompagnon.