Har du børn?

børn med gummistøvler og regnbukser

Hvis du kan svare ”ja” til ovenstående spørgsmål, har du nok også oplevet at dine børns tøj, fra tid til anden, bliver væk i daginstitutionen eller skolen. Har man lige indkøbt tøj og fået fyldt godt op i sit barns garderobe, er det super ærgerligt når noget af tøjet forsvinder. Det kan være I lige har købt en ny fodboldtrøje som sønnike er super glad for, eller også har bedstemor måske været i gang med strikkeriet og kreeret en flot sweater. Disse ting vil man selvfølgelig gerne beholde, og de små er også typisk rigtig glade for tøjet. Derfor kan det også lede til gråd og ærgrelser, når noget af tøjet uheldigvis forsvinder.

Det kan jo ske at andre forældre kommer til at tage en trøje, eller lignende beklædningsgenstand, med hjem ved et uheld. Det har jeg i hvert fald selv prøvet. Tit og ofte er tøjet lagt på den forkerte plads, når ungerne kom ind ude fra legepladsen, hvorefter de voksne har placeret tøjet, hvor de tror det hører sig til.

Husk navnemærkater

Som skrevet, er tøjet tit blevet lagt det forkerte sted, hvorefter man i god tro kommer til at tage det med hjem. Ofte sker det også at der mangler navnemærkater på tøjet, og så er man på herrens mark, når man finder ud af at man har lavet en fejl. Derfor er det super vigtigt at huske at få skrevet navnet i tøjet.
Udfordringen kan dog være at tusch hurtigt bliver slidt af og mærkater med klister falder af i vask – og hvad skal man så gøre?

Et tøjstempel er den bedste løsning

Et tøjstempel er vejen frem og det er hurtigt og let at påføre. Det lyder måske gammeldags med et stempel, men det har mange flere fordele, end man lige skulle tro. Et tøjstempel, eller navnestempel om man vil, er både vandfast, strygefast og det kan ikke slides af. Derudover kan det tåle maskinvask helt op til 60 grader. Det er måske lidt dyrere end mærkater, men det kan bruges igen og igen, så man er godt dækket ind i mange år.