Forberedelse til ferie – vær parat

Ferie er, for mange, den største oplevelse på året. Der ses frem til en masse gode oplevelser, højt humør og minder, der kan kigges tilbage på.

 

I og med, at det – ofte – er en rejse ud af landet, følger der dog en del planlægning og forberedelse til rejsen. Ved at have styr på denne del, er det næsten garanteret, at det bliver en god ferie.

 

Vær opmærksom på alt, inden du tager afsted

 

Den vigtigste – og mest krævende – del er naturligvis forberedelsen inden afrejse. Det er her, at spændingen er så voldsom, at du måske glemmer fokus i hele hurlumhejet.

 

Først og fremmest skal du huske de korrekte sager. Sørg for at anvende en pakkeliste til rejsen, så du ikke står i en situation, hvor bagage pludselig mangler. Plads er der nok af, hvis der investeres i en god kuffert eller rejsetaske.

 

Der skal naturligvis tages højde for rejsedestinationen, så du ikke tager sommertøj med til en lokation, hvor der regner 80% af tiden.

 

De praktiske ting såsom vacciner, medicin og rejseforsikring er også et felt, der skal sættes flueben ved. Rejser du f.eks. til USA, bør du bestille ESTA i god tid.

 

Husk det vigtige til håndbagagen

 

I håndbagagen bør du pakke de mest nødvendige ting, som du hurtigt skal kunne finde frem på rejsen. Det vil sige nøgler, elektroniske enheder, medicin, værdigenstande og lignende.

 

Det er vigtigt at have visse papirer ved hånden, når du er afsted på ferien. Dette er bl.a. pas, visum, flybilletter, reservationer til hotel, rejseforsikringskort, det blå sygesikringsbevis og kørekort.

 

Planlæg din ferie hjemmefra

 

En spontan ferie er altid sjov. Det er aldrig til at vide, hvilke oplevelser, man får under kappen, når ting sker impulsivt.

 

Det kan dog også være en klods om benet, hvis du vælger at rejse uden planlægning. Det kan nemlig ende med, at du bruger størstedelen af tiden på og omkring hotellet og derved ikke får set alt det spændende.

 

Ved at planlægge turen hjemmefra, er du sikker på, at du får set alt det spændende på turen, kommer ud på dagsture og ender med en masse gode oplevelser.

 

Rejsekalender

 

En god idé kan være at udarbejde en rejsekalender hjemmefra. Placer seværdigheder du gerne vil se, så du let kan danne et overblik over, hvilke dage, du har til rådighed, og hvor meget I gerne vil opleve.

 

På denne måde kan du let og hurtigt  danne et overblik, så der kan tages stilling og prioriteres på baggrund af de dage, der er til rådighed på rejsen.